Makelaar offertes

Er zijn meer dan duizend makelaars in Nederland. Lang niet elke makelaar is even geschikt voor de verkoop van uw huis. De kwaliteit verschilt sterk per makelaar, net als de diensten die de makelaar aanbiedt. Om de beste keuze te kunnen maken, hebt u een goed overzicht nodig van de prijzen en de diensten die de makelaar voor u klaar heeft staan. Daarom kiezen steeds meer huisverkopers voor het online vergelijken van makelaar offertes. Dat is lang niet zo eenvoudig als u denkt. De makelaars vermelden de prijzen vaak niet op hun website. En wanneer u de naam van een makelaar niet weet, dan vindt u de website van deze makelaar ook niet.

Daarom biedt KostenHuisVerkopen.nl de uitkomst. Wij zorgen ervoor dat u makelaar offertes krijgt zodat u het aanbod kunt vergelijken. Dit doen we door een aantal stappen samen met u te doorlopen. U geeft aan welk vastgoed u wilt verkopen en wat u belangrijk vindt. Vervolgens zoekt KostenHuisVerkopen.nl de makelaars die in uw omgeving succesvol zijn en die voldoen aan uw eisen en voorkeuren. Zij voorzien u vervolgens van de offertes waarmee u aan de slag kunt. Maar hoe doet u dat eigenlijk, die makelaar offertes vergelijken?

Diensten versus tarieven van de makelaars

Het is belangrijk om tijdens het vergelijken in de gaten te houden dat u niet de goedkoopste makelaar zoekt. U zoekt de makelaar die het best past bij uw eisen en uw huis. Concreet gesteld: U wilt niet zo min mogelijk betalen; u wilt zoveel mogelijk aan de verkoop van uw huis overhouden. Dat betekent een hogere verkoopprijs of een sneller verkooptraject. Of misschien wel beide. Wanneer een duurdere makelaar meer diensten aanbiedt en daardoor het huis sneller én voor een hogere prijs weet te verkopen, dan verdient u hier meer geld mee dan wanneer u kiest voor een goedkopere makelaar die dit niet kan.

Daarom is het verstandig om tijdens het vergelijken van het aanbod niet uitsluitend te kijken naar de prijzen. Kijkt u vooral eerst naar de diensten die u wilt hebben van een makelaar. Moet de makelaar de foto’s voor u maken? Wilt u graag dat de makelaar de bezichtigingen zelf regelt en mensen rondleidt? Of hebt u het idee dat u dit beter kunt dan iemand die uw huis niet kent? Hier gaat het niet alleen om de kosten, al spelen die uiteraard een rol bij de keuze. Het gaat uiteindelijk om uw verkooptraject. U kiest de manieren waarop het huis zo snel mogelijk verkocht kan worden, of zoveel mogelijk op kan leveren.

Makelaar offertes vergelijken op diverse punten

Wanneer u bij ons aangegeven hebt wat u écht wilt van een makelaar, dan zijn dit de punten die u kunt gebruiken bij het vergelijken van de makelaars. Naast de prijzen en diensten zijn er bepaalde andere punten die u kunt gebruiken om een doorslaggevende factor te vinden. Een van deze punten zijn intrekkingskosten en de exclusiviteitsclausule. Een makelaar die dit niet rekent, verdient al snel de voorkeur omdat de kosten lager uitvallen wanneer de makelaar uw huis niet verkoopt. Daarnaast kunt u kijken naar de bereikbaarheid van de makelaar en de manier waarop deze de offerte naar u gecommuniceerd heeft. Staat de stijl van de makelaar u aan, en is deze goed te bereiken, ook in de avonduren wanneer u tijd hebt om te overleggen? Dan wint deze makelaar het tijdens het vergelijken van de aanbieders die hier geen aandacht aan besteed hebben.

Hebt u nog steeds geen keuze kunnen maken? Dan kunt u kijken welke van de makelaars aangesloten is bij een branchevereniging. Wanneer een makelaar aangesloten is bij een branchevereniging en u krijgt een geschil met deze makelaar, dan kunt u naar de geschillencommissie. Daar komt bij dat makelaars die aangesloten zijn, moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen die door de vereniging opgesteld zijn. Is de makelaar echter niet aangesloten en komt u er niet uit met de makelaar, dan komt u bij de rechter uit.

Vraag direct offertes aan

Tijdens het vergelijken staan uw wensen centraal, samen met het huis dat u wilt verkopen. Zo kiest u de makelaar die het best past bij uw eisen en uw verkooptraject. Via onderstaand formulier kunt u direct aan de slag met uw offerte-aanvraag: