Makelaar vinden

Een makelaar vinden is eenvoudig. Er zijn duizenden makelaars die actief zijn in Nederland. Dit aanbod beperkt zich uiteraard niet tot de grote steden. Makelaars zijn overal in Nederland te vinden. Online en offline, in de steden en daarbuiten. Maar een makelaar vinden die bij uw verkooptraject past, dát is een heel ander verhaal. Makelaars zijn in Nederland vrij om hun tarieven en diensten zelf te bepalen. Dit betekent dat er uiteenlopende prijzen zijn, én dat u lang niet overal hetzelfde voor uw geld krijgt.

Maar een makelaar vinden is essentieel voor een succesvolle verkoop. Particuliere verkoop van vastgoed zonder makelaar is doorgaans lang niet zo succesvol als de verkooptrajecten waar wel een makelaar bij ingeschakeld wordt. Zonder makelaar duurt het meestal langer voordat het vastgoed verkocht is, en het vastgoed wordt vaak verkocht tegen een lagere prijs. KostenHuisVerkopen.nl maakt een makelaar vinden makkelijker voor u. Wij weten de makelaars te vinden. Wat we nog niet weten, is wat uw eisen zijn en welk vastgoed u wilt verkopen. Dit kunt u direct aangeven op de vergelijkingspagina zodat we voor u aan de slag kunnen.

Makelaar vinden via KostenHuisVerkopen.nl

Het is niet makkelijk om een makelaar te vinden die bij uw verkooptraject past. Wanneer u zelf gaat zoeken, kunt u tegen de volgende problemen aanlopen;

  • De makelaar vermeldt de tarieven niet op de website;
  • De makelaar vermeldt de diensten niet op de website;
  • De makelaar heeft geen verkoopstatistiek beschikbaar;
  • U weet niet welke makelaars in uw omgeving actief zijn;
  • U hebt niet de tijd om bij alle makelaars offertes op te vragen.

Dit zijn de problemen die de meeste toekomstige huisverkopers tegenkomen in het proces. Dit is vervelend, want een makelaar vinden wordt op deze manier een echte uitdaging, nog voordat u verschillende offertes van makelaardijen kunt vergelijken. Dat is exact waarom KostenHuisVerkopen.nl opgezet is. Wij hebben het netwerk en kunnen de makelaars vinden die bij u passen, inclusief de verkoopstatistieken zodat we in kunnen schatten welke makelaars succesvol zijn in de omgeving waar uw vastgoed verkocht moet worden. En de offertes? Wij zorgen ervoor dat u de makelaars kunt vergelijken aan de hand van de offertes, of via de vergelijkingspagina op onze website. Zo wordt een makelaar vinden niet alleen makkelijker, u vindt op deze manier ook de makelaar die het beste bij u past, of de goedkoopste makelaar wanneer het budget bepalend is.

Waar moet ik op letten bij een makelaar vinden?

De makelaar kán een grote rol spelen binnen het verkooptraject. Maar uiteindelijk bent u de persoon die bepaalt wat er gebeurt. Bepaalt u daarom wat u wilt dat de makelaar voor u doet voordat u begint met het zoeken naar een makelaar. Er zijn bepaalde elementen van het verkooptraject die u immers ook zelf kunt doen, zoals:

  • foto’s maken van uw vastgoed en omgeving;
  • beschrijvingen maken van uw woning en het omliggende gebied;
  • inplannen van bezichtigingen en rondleiden van de geïnteresseerden;
  • contact onderhouden met de mensen die een bod willen doen.

Kiest u voor een traditionele makelaar, dan is er veel mogelijk in overleg. Kiest u echter voor een internetmakelaar, dan wordt het vaak lastiger. U betaalt een lager tarief bij een internetmakelaar, maar deze biedt op zijn beurt minder diensten aan. Wilt u zo min mogelijk betrokken zijn bij het verkooptraject en wilt u dat de makelaar zoveel mogelijk voor u regelt? Dan is een internetmakelaar niet de beste keuze voor u.

Begin uw vergelijking van makelaars

U wilt een makelaar vinden die bij uw wensen past, en die uw woning zo snel mogelijk kan verkopen, of tegen de best mogelijke prijs. Of misschien zelfs beide. Via het onderstaande formulier kunt u uw wensen en voorkeuren invullen. Vervolgens zullen maximaal vier makelaars u voorzien van gratis advies over uw woning, gepaard met een gratis en vrijblijvende offerte voor de verkoop van uw woning. Zo vindt u de makelaar die bij u past én die het beste aanbod heeft.