Makelaars per stad

U wilt uw huis verkopen en u wilt een zo vlekkeloos mogelijk verkooptraject. Het doel van uw verkooptraject is niet alleen uw huis zo snel mogelijk verkopen. U wilt er ook een goede prijs voor krijgen. Enerzijds omdat uw vastgoed dat waard is, anderzijds omdat u het geld nodig hebt voor de aankoop van uw volgende vastgoed, of het afbetalen van de hypotheek.

Er zijn veel tips te vinden over het verkopen van uw huis. KostenHuisVerkopen.nl legt vooral de nadruk op de regio waar uw huis verkocht moet worden. Wilt u een zo kort mogelijk verkooptraject en tóch de maximale waarde krijgen voor uw vastgoed, dan is het goed om vanuit de ogen van de koper te kijken.

Wat zoekt de koper in uw regio?

U wilt de potentiële kopers overtuigen van de waarde van uw huis. Niet door te kijken naar een vraagprijs, maar door de positieve punten van uw huis te benadrukken. Daarvoor hebt u een gezond redeneringsvermogen nodig, en de tijd om een marktonderzoek te doen. De vraag is niet wat uw huis heeft. De vraag is wat uw huis heeft voor potentiële kopers wat niet standaard te vinden is bij de huizen in uw regio.

Wanneer u bijvoorbeeld een huis wilt verkopen in het noorden van het land, buiten een dorp, dan is een eigen tuin geen goed verkooppunt. Nagenoeg alle huizen in het noorden van Nederland buiten de bebouwde kom hebben een eigen tuin. Heeft uw huis toevallig ook een supermarkt op loopafstand, een bijzonder goede verbinding met de grotere wegen, of een geïsoleerde broeikas? Dan zijn dat de punten die u naar voren wilt laten komen.

Verkoopt u echter uw huis in Amsterdam, dan is de goede infrastructuur weer een vanzelfsprekende factor. Maar hebt u hier een eigen tuin, dan is dat het verkooppunt waar u potentiële kopers mee aan kunt trekken.

Houdt u vooral rekening met het aantal positieve punten dat u toe kunt wijzen aan uw woning. Bepaalt u de waarde van uw huis aan de hand van de verkoopprijzen van huizen in uw regio die de sterke punten van uw huis niet hebben? Dan is de vraagprijs van uw huis aan de lage kant, én dat kan een handige strategie zijn om mensen naar uw bezichtigingen te krijgen. Zo kunt u de positieve punten onder de aandacht brengen.

De keuze voor de makelaar

Wanneer u het verkooptraject zo optimaal mogelijk wilt laten verlopen en de verkoopstrategie aanpast op de regio waar uw huis verkocht moet worden, dan wordt het lastig. Er komen dan meer factoren kijken bij het opzetten van een verkooptraject. U moet onderzoek doen naar de lokale markt en zonder de juiste gegevens lukt dat niet.

Dat is de reden waarom KostenHuisVerkopen.nl voornamelijk op zoek gaat naar de makelaars die succesvol zijn in de buurt waar uw huis verkocht moet worden. Zij kennen de markt, zij hebben de statistische gegevens over de verkoop en zij weten waar op gelet moet worden bij het opzetten van een brochure voor potentiële kopers. Wanneer uw vastgoed bijzonder goed past bij een bepaalde doelgroep, die u niet vast kunt stellen of kunt bereiken, is het per definitie verstandig om een lokale verkoopmakelaar in te schakelen.

Wilt u rustig kijken naar de mogelijkheden, de tarieven en de diensten die aangeboden worden? Zónder mensen die u direct vertellen dat u écht voor hen moet kiezen? Kijkt u dan eens op onze vergelijkingspagina waar u alle informatie vindt die u nodig hebt om uw huis te verkopen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven of welke stad of dorp in Nederland uw huis staat.