Huis verkopen in Amsterdam

U bezit een vrijstaand huis, etagewoning of appartement in Amsterdam en hebt besloten dat u wilt verkopen. Wellicht omdat u meer ruimte nodig hebt en buiten de stad wilt wonen. Of u wilt liever huren in de toekomst. Wat de reden ook is, het is lastig om uw vastgoed zo goed mogelijk te verkopen in Amsterdam. De vastgoedprijzen liggen hier gemiddeld namelijk hoger dan de rest van Nederland en dankzij de grote markt met vraag en aanbod ontstaat er veel dynamiek. Is uw vastgoed de ene maand nog courant, dan kan de situatie een maand later al compleet anders zijn.

Wilt u uw huis verkopen in Amsterdam, dan is het goed om rekening te houden met de factoren die bepalend zijn voor de verkoop van vastgoed in Amsterdam.

Huis verkopen in Amsterdam: gevonden worden

U wilt uw huis verkopen in Amsterdam. Maar u bent niet de enige die een huis, etagewoning of appartement wilt verkopen in Amsterdam. Er zijn veel huizen in de hoofdstad te vinden en de vraag en het aanbod zijn hier bijzonder sterk. Hierdoor ontstaat een dynamische markt. Het is goed om hier rekening mee te houden, want zeker in de grote steden wilt u uw huis verkopen binnen korte tijd. De meeste interesse gaat namelijk naar de huizen die recentelijk op de markt geplaatst zijn.

Een aantal factoren waar u rekening mee moet houden binnen uw verkoopstrategie:

  • Een reële vraagprijs trekt mensen aan. Is de vraagprijs te hoog, dan komen er geen mensen. Is de vraagprijs te laag, dan zijn mensen wantrouwend. Deze bieden doorgaans nóg minder geld omdat zij vermoeden dat er iets aan de hand is.
  • Een volledig ingevuld profiel en een complete advertentie worden vaker gevonden en bekeken, omdat deze hoger in de zoekresultaten weergegeven worden.
  • In de eerste weken komt de meeste interesse: Zorgt u ervoor dat u bezichtigingen kunt plannen in deze periode.
  • Een schoongemaakt en afgewerkt huis trekt veel sneller mensen aan die een hoger bod willen doen.
  • De juiste makelaar heeft potentiële kopers in zijn netwerk nog voordat uw huis op de markt geplaatst wordt.

De juiste makelaar in Amsterdam vinden

Het laatste punt verdient meer aandacht. De keuze voor de makelaar is namelijk vaak bepalend voor het succes van uw verkooptraject. U kunt ervoor kiezen om zelf uw huis te verkopen, maar binnen een dynamische huizenmarkt zoals in Amsterdam is dat niet alleen lastig, het is ook veel werk omdat u gevonden moet worden voordat u geïnteresseerden aan kunt trekken.

Kiest u voor de juiste makelaar met ervaring rond het verkopen van vastgoed in Amsterdam én de verkoopmakelaar die een groot netwerk heeft met bijbehorende verkoopkanalen? Dan is de kans groot dat uw huis binnen korte tijd verkocht wordt tegen een prijs die hoger ligt dan de marktwaarde. Hierdoor is het niet verstandig om de makelaars te vergelijken op basis van de tarieven die zij rekenen; u wilt de beste makelaar voor uw verkooptraject en uw vastgoed. Deze kan het huis sneller verkopen en vaak tegen een hogere prijs omdat er meer potentiële kopers aangetrokken kunnen worden die elkaar overbieden. De hogere prijs van de makelaar wordt zo eenvoudig terugverdiend.

Hebt u hulp nodig bij het vergelijken van de makelaars? KostenHuisVerkopen.nl heeft een speciale vergelijkingspagina gemaakt waar u de diensten en tarieven van de verschillende verkoopmakelaars kunt bekijken. Zo hoeft u niet meer de website van elke makelaar te zoeken om daar vervolgens te moeten vragen naar de prijzen omdat deze niet online vermeld staan.

Bij KostenHuisVerkopen.nl weet u binnen korte tijd welke verkoopmakelaar in Amsterdam geschikt is voor uw verkooptraject, zodat u direct kunt beginnen.