Huis verkopen in Den Haag

Den Haag is zonder twijfel een van de populairste steden in Nederland. De woningmarkt is hier niet alleen dynamisch, de manier waarop gekocht en verkocht wordt, is bij tijd en wijle ronduit agressief. In het begin van 2018 zijn er meerdere huizen van eigenaar gewisseld zonder dat er een bezichtiging geweest is. Wilt u uw huis verkopen in Den Haag, dan is het verstandig om hier rekening mee te houden. De vraag naar huizen in Den Haag is namelijk bijzonder groot en stijgend, terwijl het aanbod duidelijk achterblijft. Dat zorgt ervoor dat u een sterke positie hebt als verkoper. Het betekent echter ook dat u ervoor moet zorgen dat u alles op orde hebt alvorens u een huis op de markt zet.

Voordat het huis op de markt komt in Den Haag

U wilt uw huis in Den Haag verkopen. Bij voorkeur hebt u daarbij een kort verkooptraject en een hoog eindbod op uw huis. Voordat u zover bent, is het belangrijk dat u een aantal stappen doorloopt:

  • Het schoonmaken van uw huis.
  • Het wegwerken van de laatste klussen.
  • Opruimen en schoonmaken rond uw huis.
  • Het huis neutraal inrichten.

Dit zijn stappen die altijd genoemd worden bij het verkopen van een huis, maar in Den Haag is het net iets belangrijker. Het zorgt er namelijk voor dat de waarde van uw huis direct stijgt. Potentiële kopers zien dat er aandacht besteed is aan de verkoop en weten dat zij op korte termijn het huis kunnen betrekken. De mensen die geld én haast hebben, zullen daardoor zeker meer geld bieden om zo het winnende bod uit te kunnen brengen.

Dit begint bij een reële vraagprijs. Deze kunt u samen met de makelaar vaststellen na de taxatie van uw woning. Het is niet verstandig om de vraagprijs laag te starten om zo in een lager marktsegment te komen. U trekt hiermee mensen aan die niet veel meer kunnen of willen betalen voor het huis, andere mensen zoeken naar de verborgen gebreken en waarom zou u lager starten eigenlijk? De vraag naar huizen in Den Haag is groot genoeg om gewoon te beginnen met een vraagprijs die in de buurt van het bedrag ligt dat u zou accepteren. Zo trekt u de mensen aan die de interesse en het geld hebben voor uw woning en dat maakt bezichtigingen een stuk makkelijker.

Verkopen in Den Haag met een verkoopmakelaar

U kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de verkoop van uw woning. De meeste huisverkopers zijn echter allerminst succesvol op deze manier. Het kan verstandiger zijn om voor een verkoopmakelaar te kiezen. Deze heeft ervaring met het verkopen van vastgoed op een agressieve huizenmarkt, zoals het geval is in Den Haag. Daarnaast heeft een verkoopmakelaar een groot aantal kanalen die ingezet kunnen worden om de verkoop van uw woning te bespoedigen. Beseft u dat een groot aantal zoekende mensen niet veel waard is wanneer zij uw advertentie niet onder ogen krijgen tijdens het zoeken naar hun volgende huis.

De verkoopmakelaar helpt u bij het opzetten van een verkoopstrategie en verkooptraject. Kiest u voor een makelaar die alle stappen van het verkooptraject van u overneemt, dan betaalt u hier wel voor, maar u hebt zelf veel minder stress rond de verkoop. Wilt u zoveel mogelijk zelf doen, dan zoekt u de verkoopmakelaars met veel verkoopkanalen. Op de vergelijkingspagina kunt u alle makelaars direct vergelijken op basis van de tarieven, de diensten en de ervaringen met het verkopen van vastgoed in Den Haag. Zo weet u zeker dat u de beste makelaar kiest voor uw woning en uw eigen verkooptraject.