Huis verkopen in Groningen

Wanneer het gaat om de overspannen huizenmarkt, of een te grote vraag tegenover een te klein aanbod, dan gaat het vaak om heel Nederland met uitzondering van het noorden. Toch is de vraag naar huizen in Groningen ook sterk toegenomen de laatste jaren, waardoor ook hier een krapte ontstaan is. Dat is vooral te zien in de stad zelf. In het noorden van de provincie is het namelijk wél gebruikelijk dat een woning maandenlang te koop staat en verkocht wordt onder de vraagprijs. Dit heeft niet alleen te maken met de afstand tot een dynamische stad. Het heeft ook te maken met het bevingsgevaar.

Een huis verkopen in de provincie Groningen

Hebt u een huis in de provincie Groningen, dan wordt het verkopen van uw woning net even iets lastiger. De vraag naar woningen is vooral in het noorden van de provincie lager dan in de rest van Nederland. Wilt u een spoedig verkooptraject doorlopen bij de verkoop, dan is het belangrijk dat u kiest voor een sterke verkoopmakelaar die ervaring heeft in dit gebied. U wilt namelijk een specifieke doelgroep bereiken. De mensen die buiten de stad willen wonen, die de ruimte op willen zoeken en die het bevingsgevaar voor lief willen nemen. De juiste verkoopmakelaar kan u daarbij helpen. U kunt de makelaars direct vergelijken op de vergelijkingspagina.

Een aantal sterke tips voor het verkopen in het noorden van de provincie:

  • Zorgt u voor een ruimtelijke indeling van uw huis en tuin.
  • Maak het huis klaar voor de verkoop voordat de eerste bezichtigingen geregeld worden.
  • Maak gebruik van sociale media om de reikwijdte van de advertentie te vergroten.
  • Stel een realistische vraagprijs op samen met uw verkoopmakelaar.

Een huis verkopen in de stad Groningen

Wilt u een huis verkopen in een van de gebieden binnen de stad Groningen? Dan krijgt u te maken met een heel andere situatie. Hier is juist veel vraag naar woningen, maar weinig aanbod. Enerzijds omdat mensen graag in de stad blijven wonen, anderzijds omdat er te weinig nieuwbouw bijgekomen is de laatste jaren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van de huizen hoger zijn komen te liggen. De druk op de woningmarkt in Groningen heeft zelfs gezorgd voor een toename in de vraag naar huizen in Assen.

Wilt u uw huis snel verkopen tegen een goede prijs, dan is het verstandig om een goede strategie op te zetten voordat u begint met de verkoop. U wilt uw huis verkopen in de eerste weken nadat uw huis te koop is komen te staan, zeker wanneer u binnen de stad zelf verkoopt. Daarom is het belangrijk dat het huis klaar is voor de verkoop. De mensen die een woning zoeken in Groningen, hebben doorgaans haast met het kopen. Kunt u een woning laten zien die volledig klaar is, opgeruimd is en waar geen kleine klusjes aan gedaan moeten worden zoals het schilderen van een muurtje? Dan is de kans groot dat u sneller én tegen een hogere prijs kunt verkopen dan uw buren.

Hebt u een goede verkoopmakelaar gevonden voor uw verkooptraject, dan zijn er twee manieren om uw huis op de markt te plaatsen. U kunt ervoor kiezen om een lage vraagprijs aan te geven in de hoop dat mensen op gaan bieden. U kunt ook kiezen voor een vraagprijs die dichter bij uw te accepteren prijs ligt. Welke van de strategieën het best past bij uw vastgoed, ligt aan de tijd waarin het huis verkocht wordt en de vraag. Uw makelaar kan hier meer over vertellen.

Hebt u nog geen makelaar gevonden voor de verkoop van uw huis in Groningen? Dan is het tijd om naar de vergelijkingspagina te gaan van KostenHuisVerkopen.nl waar u alle makelaars gemakkelijk en grondig kunt vergelijken. U kunt kijken naar de prijzen, de diensten die aangeboden worden of de successen die de makelaar behaald heeft bij het verkopen van vastgoed in Groningen. Welke van de factoren het zwaarst weegt, bepaalt u uiteraard zelf. Het is namelijk uw verkooptraject en uw vastgoed.