Huis verkopen in Hoofddorp

Een oververhitte huizenmarkt maakt het lastig voor mensen om een huis te vinden. Niet alleen starters kunnen nauwelijks nog terecht in de grote steden. Mensen die al verder zijn in hun wooncarrière hebben ook moeite met het vinden van een geschikt huis in de Randstad. Voorheen loonde het nog om in de gebieden rond de steden te kijken, zoals in Hoofddorp. Tegenwoordig is de huizenmarkt daar ook agressief en oververhit. Hebt u een huis in Hoofddorp en bent u van plan om te verkopen, dan is dit een goed moment om stil te staan bij de keuzes die u maakt. U kunt ervoor kiezen om zo snel mogelijk te verkopen, zelfs zonder makelaar. Maar levert dat wel meer geld op?

Meer geld voor uw huis in Hoofddorp

Hoofddorp is een populair gebied geworden nu de huizen in de steden van de Randstad onbetaalbaar geworden zijn. Toch is het niet verstandig om grote sprongen te maken in het verkooptraject. De overspannen huizenmarkt is eerder het moment om zoveel mogelijk geld uit het verkooptraject te halen. Er zijn veel mensen met interesse, die vaak ook nog eens haast hebben bij het vinden van een huis. Dat betekent dat kleine aanpassingen grote winsten op kunnen leveren.

U hoeft niet direct te renoveren of verbouwen. Het aanpakken van dat ene kozijn, het schilderen van die ene muur of het vervangen van het douchegordijn zorgt al voor een waardestijging. Het is hierbij van groot belang dat u kijkt vanuit de ogen van een kopende partij. Wanneer deze potentiële kopers het idee hebben dat zij het huis direct kunnen betrekken na het tekenen van de koopovereenkomst, stijgt de interesse en daarmee het geld dat zij willen betalen voor het huis. Hoe meer u van tevoren kunt doen, nog voor de foto’s gemaakt zijn, hoe makkelijker het wordt om uw huis te verkopen. Zeker wanneer u vervolgens de volgende punten eens bekijkt:

  • Volledige advertenties worden hoger weergegeven op huizensites zoals Funda.
  • De sociale media heeft een enorm bereik. Dit kun u gebruiken als extra verkoopkanaal.
  • Bezichtigingen in de eerste week? Zorg dat u zich flexibel op kunt stellen, zodat mensen met haast direct kunnen komen om te kijken.
  • Schakel een gemotiveerde verkoopmakelaar in met ervaring. Is deze ook flexibel en goed bereikbaar, dan is dit een groot pluspunt voor u én de potentiële koper.
  • Benadruk in de brochure en foto’s niet zomaar pluspunten van uw huis. Leg de nadruk op wat uw huis onderscheidt van de andere huizen in de regio om mensen over de streep te trekken.

Kunt u de woning in de eerste weken verkopen? Dan is uw strategie succesvol geweest. Kunt u de woning niet binnen een aantal weken verkopen, kijkt u dan eens kritisch naar de strategie en de vraagprijs om te zien waar het precies verkeerd gaat.

De verkoopmakelaar voor huizen in Hoofddorp

De verkoopmakelaar kan een grote rol spelen bij het succes van uw verkooptraject. Vindt u de makelaar die past bij uw wensen en bij uw vastgoed? Dan wordt het een stuk makkelijker en leuker om uw huis te verkopen. Hierbij is het van belang dat de makelaar actief en succesvol is in de regio waar uw huis verkocht moet worden. Deze verkoopmakelaar weet hoe de prijzen zich ontwikkeld hebben en welke huizen courant zijn. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om een reële vraagprijs op te stellen aan het begin van uw verkooptraject, waardoor u direct een goede start kunt maken.

Hebt u nog geen makelaar gevonden? Of zoekt u een betere verkoopmakelaar dan u op dit moment hebt? Kijkt u dan eens op de vergelijkingspagina waar u alle makelaars gemakkelijk kunt vergelijken op basis van de tarieven, de diensten en de successen die zij geboekt hebben bij het verkopen van vastgoed in de Randstad.