Huis verkopen in Schiedam

Door de dynamische woningmarkt in Nederland zijn de vraag en het aanbod niet altijd goed op elkaar afgestemd. Dit is vooral te zien in de steden in het Randstadgebied. Steden als Rotterdam hebben een constante vraag naar woningen, maar het aanbod groeit niet in hetzelfde tempo mee. Daarom kan het voor starters interessanter zijn om hun wooncarrière buiten de stad te beginnen. Schiedam is dan bijzonder aantrekkelijk, maar niet alleen voor de mensen die geen huis kunnen vinden in Rotterdam. Schiedam is zelf ook aantrekkelijk omdat er net wat meer ruimte is en daar kunt u gebruik van maken wanneer u een huis wilt verkopen in Schiedam.

De positieve punten van Schiedam benadrukken

Wilt u uw woning in Schiedam verkopen en wilt u een zo kort mogelijk verkooptraject en een zo hoog mogelijke prijs? Dan is het belangrijk dat u de positieve kanten van uw woning extra aandacht geeft. Dit laat u vooral terugkomen in de advertentie en brochure. Hebt u bijvoorbeeld een stukje tuin bij uw huis, of een balkon? Zorgt u er dan voor dat dit goed op de foto’s terugkomt en duidelijk in de advertentie staat. Zo trekt u ook de mensen aan die een huis zoeken in de andere steden in de Randstad. Een eigen tuin kan ervoor zorgen dat deze mensen extra reistijd op de koop toenemen namelijk.

Verder is het goed om u te beseffen dat de meeste mensen een huis zoeken in Schiedam omdat zij een baan aangeboden gekregen hebben, of dichter bij het werk willen wonen. Dat betekent dat de meeste woningzoekers in dit gedeelte van het land haast hebben bij het kopen van een huis. Hier kunt u gebruik van maken:

  • Maak een complete advertentie die relevant is voor de mensen die een huis zoeken in Schiedam en omgeving.
  • Zorg voor een schoongemaakt huis dat netjes en neutraal ingericht is.
  • Werk de laatste klusjes weg en zorg voor een frisse geur in huis.

Op deze manier kunnen de mensen die haast hebben direct zien dat zij het huis kunnen betrekken wanneer de koopovereenkomst gesloten is. Hebt u een ander huis op het oog en kunt u direct vertrekken? Geeft u dit dan aan wanneer er serieuze biedingen komen. Dit kan ervoor zorgen dat mensen nog eens extra bieden wanneer zij weten dat zij op korte termijn het huis in kunnen.

De rol van de verkoopmakelaar

Wanneer u succes wilt hebben bij uw verkooptraject, is het essentieel dat u de goede mensen inschakelt. U kunt ervoor kiezen om uw huis in Schiedam zelf te verkopen, maar de statistiek laat zien dat dit niet de meest voor de hand liggende keuze is wanneer u een kort verkooptraject wilt én het meeste voor uw huis wilt krijgen. De juiste verkoopmakelaar is daarom een belangrijk onderdeel van de verkoopstrategie.

Hebt u nog geen makelaar gevonden? Kijkt u dan eens op de vergelijkingspagina van KostenHuisVerkopen.nl, waar u alle makelaars direct onderling kunt vergelijken. Zo weet u zeker dat u de beste keuze maakt voor uw huis én uw portemonnee.