Huis verkopen in Utrecht

De Nederlandse woningmarkt is dynamisch. Er is veel vraag en het aanbod schommelt sterk. Dit is ook goed te merken in Utrecht, waar vooral in het buitengebied meer vraag is naar huizen dan er daadwerkelijk aanbod is. Hebt u een huis in Utrecht en wilt u verkopen? Dan is het goed om eerst even na te denken over de aanpak en de strategie. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om zo snel mogelijk te handelen om zo te profiteren van de gestegen prijzen, kan het lonend zijn om eerst even een pas op de plaats te maken. Wat wilt u precies doen en hoeveel tijd hebt u? Deze factoren spelen een grote rol wanneer u het verkooptraject van uw vastgoed in Utrecht een succes wilt maken.

Huis verkopen in Utrecht, wat wilt u zelf?

Er zijn mensen die met een verkeerd idee beginnen aan een verkooptraject. Zij willen het huis zo snel mogelijk verkopen, of willen de maximale prijs voor het vastgoed binnenhalen. Wat u echter wilt, is een zo kort mogelijk verkooptraject tegen een zo hoog mogelijke prijs. Dit betekent dat u eerst op zoek moet gaan naar een reële vraagprijs voor uw woning. Uw verkoopmakelaar helpt u bij het vaststellen van de marktwaarde en aan de hand van dit bedrag wordt de vraagprijs opgesteld.

Hierbij zijn twee manieren om aan het werk te gaan:

  • U kiest een vraagprijs die weinig verschilt van het laagst mogelijke bod dat u accepteert. U trekt hiermee minder geïnteresseerden aan, maar bereikt wel direct uw doelgroep.
  • U kiest een vraagprijs die verder onder het laagst mogelijke bod ligt dat u accepteert. U wilt zoveel mogelijk geïnteresseerden aantrekken om zo een biedingsoorlog uit te lokken.

De manier die u kiest heeft gevolgen voor de verkoopstrategie en het verkooptraject. In beide gevallen is het verstandig om goed op te ruimen, schoon te maken en de laatste klusjes nog even te doen. Zo houdt u immers de interesse vast van de mensen die naar uw woning zijn komen kijken. Tevens is het in beide gevallen aan te raden om zoveel mogelijk sterke verkoopkanalen te gebruiken. Bij de eerste aanpak moet u de volledige doelgroep weten te bereiken. Bij de tweede aanpak wilt u zoveel mogelijk mensen bereiken die een bod willen doen om zo richting uw acceptabele bedrag te komen.

Aan de slag met uw verkooptraject

Het opstellen van een eigen verkoopstrategie is niet onmogelijk. U kunt met de adviezen op KostenHuisVerkopen.nl een goed beeld ontwikkelen van de mogelijkheden en stappen die u kunt zetten. De kans op een succesvol verkooptraject wordt echter groter wanneer u ook kiest voor een verkoopmakelaar. Zeker wanneer u kiest voor een verkoopmakelaar die ervaring heeft met het verkopen van vastgoed in het gebied waar uw huis staat. Deze makelaar weet waar hij of zij op moet letten bij het opstellen van de vraagprijs en bij het maken van de brochure. Zo zorgt een verkoopmakelaar met ervaring in het Utrechtse buitengebied altijd voor een zo volledig mogelijke advertentie op Funda om uw huis zo bovenaan de pagina te krijgen. De verkoopmakelaar is meestal ook in het bezit van een lijst met potentiële kopers die eerder achter het net visten bij het zoeken naar een bepaalde woning.

U kunt bij ons direct beginnen met het vergelijken van verkoopmakelaars op onze vergelijkingspagina. Door te kijken naar de tarieven, de diensten en de ervaring van de verkoopmakelaar in het gebied waar uw huis verkocht moet worden, kunt u een weloverwogen keuze maken. Op die manier hebt u de eerste stappen van uw verkooptraject direct met succes gezet, zodat er al een goede start is.