Vergelijk kosten van makelaars
Gratis en vrijblijvend vergelijken

Wanneer u van plan bent om uw huis te verkopen, dan is het goed om van tevoren na te gaan welke kosten gemaakt worden bij de verkoop. Maakt u gebruik van de diensten van een makelaar om uw huis sneller te verkopen, of om een betere prijs voor uw woning te krijgen? Dan betaalt u makelaarskosten. Er is geen vaste prijs voor de kosten die een makelaar aan u rekent. De duizenden Nederlandse makelaars zijn vrij om hun eigen prijzen te bepalen en dat maakt het vergelijken van het aanbod aantrekkelijk voor woningverkopers. Daarbij let u niet uitsluitend op de prijzen, KostenHuisVerkopen.nl raadt u sterk aan om ook te kijken naar de diensten die geleverd worden voor het voorgestelde tarief.

Kosten en diensten naast elkaar zetten

Er zijn veel onderdelen die afgewerkt moeten worden in een verkooptraject. Uw makelaar neemt een bepaald gedeelte van het verkooptraject voor zijn rekening en rekent daar kosten voor. Op het moment dat u de makelaars uitsluitend op de tarieven vergelijkt, komt u uit bij de goedkoopste makelaar. Dit is in veel gevallen ook de partij die het minst voor u doet. U wordt gevraagd een aantal van de onderdelen voor uw rekening te nemen, zoals het rondleiden van geïnteresseerden tijdens bezichtigingen, het maken van foto’s van uw vastgoed of het onderhandelen met de mensen die een bod op uw woning willen doen.

Wanneer u de goedkoopste makelaar wilt vinden en gerust zelf aan de slag wilt met de verkoop, dan is dit een prima manier van vergelijken. Voor alle mensen die juist willen dat de makelaar aan het werk gaat met de verkoop en er zelf minder werk aan willen hebben, is het beter om naar de diensten te kijken in verhouding tot de prijs. Concreet gezegd gaat u op zoek naar de makelaar die het best bij uw past, met de beste verhouding tussen de diensten en de tarieven.

Direct kosten vergelijken per makelaar

Er zijn duizenden makelaars in Nederland, maar lang niet alle makelaars zijn even succesvol. Ook zijn niet alle makelaars actief in de regio waar uw woning verkocht moet worden. U zoekt naar de makelaar die het best past bij alle eisen die u hebt, die past bij uw situatie en die goede resultaten behaald heeft met de verkoop van gelijksoortige woningen. Gaat u met deze lijst zelf op zoek naar een makelaar, dan wordt het lastig omdat:

  • Niet alle makelaars de tarieven op het internet plaatsen;
  • Niet alle makelaarskantoren bereikbaar zijn wanneer het u uitkomt;
  • Lang niet alle makelaars de verkoopstatistiek presenteren aan klanten;
  • Niet alle makelaars op het internet te vinden zijn, wanneer u de naam van de makelaar niet weet.

Omdat het toch belangrijk is dat u een goede vergelijking kunt maken, heeft KostenHuisVerkopen.nl de informatie van de verschillende makelaars verzameld zodat u direct lokale makelaars kunt vergelijken. Zo vindt u de makelaar die het best voldoet aan de eisen die u het belangrijkst vindt.

Wat is belangrijk bij het vergelijken van makelaars?

De tarieven en dienstverlening lopen sterk uiteen per makelaar. Daarnaast zijn er verschillende manieren om de makelaarskosten op te zetten. De traditionele makelaars kiezen vaak voor een combinatie tussen de opstartkosten en de courtage. De internetmakelaars hanteren meestal een vast tarief, dat lager ligt dan het tarief van de traditionele makelaars. Deze internetmakelaars bieden op hun beurt ook minder diensten aan. Er zijn ook internetmakelaars die een vast tarief rekenen dat nog lager ligt, maar zij rekenen hier een percentage overheen gebaseerd op het verschil tussen de vraagprijs en de verkoopprijs. Zo hebben deze makelaars meer baat bij een hogere verkoopprijs voor uw vastgoed.

Wat tijdens het vergelijken centraal moet staan, zijn uw wensen en uw huis. Hebt u haast, dan is een makelaar met een groot aantal verkoopkanalen interessanter. Hebt u geen haast omdat u nog geen volgende woning gevonden hebt, dan is een lagere prijs van de makelaar bijkans aantrekkelijker. En wilt u zo min mogelijk zelf doen bij de verkoop van uw huis, dan kijkt u eerst naar de diensten die aangeboden worden voordat u naar de prijzen kijkt.

Wat is de meerwaarde van onze vergelijkingstool?

Maakt u gebruik van bovenstaande vergelijkingstool, dan kunt u rekenen op het volgende:

  • Alleen respons van voorgeselecteerde makelaars op basis van goede verkoopstatistieken in uw gemeente
  • Gratis advies op maat voor de verkoop van uw woning
  • Indien gewenst: een gratis waardebepaling aan uw huis
  • Vier offertes op maat van lokale makelaarskantoren
  • Volledig vrijblijvend vergelijken