Huis verkopen met een makelaar

Per kwartaal worden er tussen de 40.000 en 60.000 woningen verkocht. Dit betekent dat woningverkopers er niet vanuit kunnen gaan dat hun woning ‘zomaar’ verkocht wordt. Bent u van plan om uw vastgoed te verkopen en wilt u zeker weten dat uw huis gevonden wordt tussen het grote aanbod? Dan is de keuze voor de juiste makelaar onmisbaar in het verkoopproces. De makelaar zorgt ervoor dat uw huis onder de aandacht gebracht wordt op de juiste plekken en houdt het contact met de mensen die interesse hebben. Zo wordt uw woning sneller verkocht en vaak ook tegen een betere prijs dan de woningen die zonder tussenkomst van een makelaar verkocht worden. Of te koop blijven staan.

Waarom kiest u voor een makelaar?

U kunt ervoor kiezen om uw huis te verkopen zonder makelaar, omdat u dan goedkoper uit bent. De vraag is alleen in hoeverre u hier daadwerkelijk geld mee bespaart. Op het moment dat u zelf uw huis wilt verkopen, betaalt u kosten voor het plaatsen van advertenties en moet u verlof opnemen om mensen rond te leiden in uw huis. Contact onderhouden met geïnteresseerden is daarnaast lastig wanneer u aan het werk bent. Een groot gedeelte van de makelaarskosten komt bij u te liggen wanneer u zelf een woning wilt verkopen, maar de kans op een succesvol verkooptraject wordt hierdoor veel kleiner.

U kiest voor een makelaar omdat deze de netwerken heeft waar u gebruik van wilt maken bij de verkoop. Zoals Funda, een website waar u zelf geen huisaanbod op kunt plaatsen. De makelaar heeft ook een netwerk van mensen die op zoek zijn naar een huis, met eisen waar uw huis aan kan voldoen. Daarnaast verkoopt de makelaar uw huis niet alleen sneller of tegen een hogere prijs. De makelaar weet ook welke regels nageleefd moeten worden en welke stappen gezet moeten worden in het proces.

Wilt u op zoek naar een makelaar maar vreest u (te) hoge makelaarskosten? Kijkt u dan eens op de vergelijkingspagina van KostenHuisVerkopen.nl. U komt er snel achter dat u in feite de prijzen van de makelaars zelf bepaalt.

Hoe u de prijs van een makelaar kunt bepalen

Wanneer u kiest voor een bepaalde makelaar, dan kiest u niet alleen voor een bepaalde prijs. U kiest tegelijkertijd voor de diensten die deze makelaar aanbiedt. Dat is waar de achtergrond van het grote verschil ligt tussen de prijzen en de mogelijkheden. Lang niet alle makelaars bieden dezelfde diensten aan bij de verkoop van vastgoed. Er zijn grote verschillen, vooral wanneer u traditionele makelaars tegenover de internetmakelaars zet.

Internetmakelaars gebruiken doorgaans twee manieren om een tarief voor te stellen aan u. Een groot gedeelte van deze online makelaars biedt een vast tarief waarin alle kosten opgenomen zijn. Een klein deel biedt een lager tarief aan, maar rekent hiernaast een extra percentage over het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs van uw woning. Op die manier weet u zeker dat de makelaar gebaat is bij een zo hoog mogelijke verkoopprijs van uw huis.

De internetmakelaars hebben vaak een veel scherper tarief dan de traditionele makelaars. De prijzen liggen vele malen lager omdat deze internetmakelaars minder diensten aanbieden. Traditionele makelaars nemen u in de meeste gevallen al het werk uit handen. U kunt hierbij denken aan:

  • het maken van professionele foto’s van uw huis en de grond;
  • het maken van een beschrijving en een omgevingsschets;
  • het voorstellen van een vraagprijs op basis van de kadastrale gegevens, de staat van uw woning en de verkoopprijs van de woningen die lijken op uw huis;
  • het rondleiden van mogelijk geïnteresseerden;
  • het houden van contact met de mensen die interesse tonen;
  • het aannemen van biedingen op uw vastgoed.

Dit is een kleine greep uit de diensten die een traditionele makelaar wél biedt, maar die u lang niet altijd bij internetmakelaars vindt. Daar komt ook het prijsverschil vandaan. Hoe meer diensten u bij een makelaar afneemt, hoe hoger de uiteindelijke makelaarskosten worden.

Huis verkopen met een traditionele makelaar

Wanneer u kiest voor een makelaar die al het werk voor u doet, komt u al snel bij een traditionele makelaar uit. Hier bestaan de kosten die gerekend worden vaak uit twee onderdelen. Het eerste deel bestaat uit de opstartkosten. Hieronder valt al het werk van het eerste gesprek met de woningverkoper tot de kosten voor het plaatsen van uw vastgoed op de verschillende verkoopkanalen.

Is dit gedeelte afgerond, dan begint het no cure no pay traject. Dit gedeelte van de kosten is een provisie op commissiebasis, courtage genoemd, dat betaald wordt wanneer de makelaar uw huis verkoopt. Lukt dit niet, dan betaalt u geen courtage. De courtage bij een verkoop is altijd een percentage over het verkoopbedrag van uw vastgoed. Dit ligt vaak tussen de 0,8% en 1,5% bij verkoopmakelaars. Dit lijkt een klein verschil, maar vergeet u niet dat de verkoopwaarde van een huis al snel over de €200.000,- gaat bij een vrijstaande woning, én dat niet alle makelaars de btw vermelden bij de courtage. Ondanks dat zij verplicht zijn om de btw te vermelden in de prijs naar de consument, wijst de realiteit vaak anders uit.  

Kies de makelaar die bij u past

Een huis verkopen met een makelaar maakt het verkooptraject transparanter en makkelijker. Maar dan moet u wel de makelaar kiezen die past bij uw wensen en uw woning. Daarbij zijn niet alleen de prijzen en de diensten van de makelaar belangrijk. Het wordt bijvoorbeeld een stuk prettiger wanneer u een klik hebt met de makelaar na het eerste gesprek, en de makelaar bereikt kan worden op de momenten dat het u uitkomt. Neemt u dit mee in uw vergelijking, dan weet u zeker dat er een weloverwogen keuze gemaakt wordt.