Hoe kan ik snel mijn huis verkopen?

Er kunnen veel redenen zijn waarom u haast hebt bij de verkoop van uw huis. U hebt een woning geërfd maar kunt de kosten hier niet voor opbrengen. Het gaat om een executieverkoop, of u hebt reeds een andere woning gevonden en uw huis moet nog verkocht worden. In die situaties is het verstandig om een goed beeld te hebben van de mogelijkheden. Uw huis kan snel verkocht worden, maar alleen wanneer u de juiste handelingen verricht en de goede makelaar vindt.

Snel uw huis verkopen: 6 tips om te beginnen

Hebt u haast met uw huis verkopen? Kijkt u dan naar de onderstaande zes tips waar u direct mee aan de slag kunt:

  1. Bepaal een juiste vraagprijs voor uw huis.
  2. Bepaal een reële ondergrens voor biedingen die u zou accepteren.
  3. Richt uw huis zo neutraal mogelijk in.
  4. Kies een flexibele makelaar.
  5. Bel de mensen op die interesse getoond hebben.
  6. Plaats uw huis op de sociale media.

De juiste vraagprijs en het minimale verkoopbedrag

Wanneer u een te hoge vraagprijs hebt voor uw woning, dan is de kans klein dat er veel mensen komen kijken. Hebt u een te lage vraagprijs, dan is het lastig om de juiste verkoopwaarde voor uw huis te krijgen. Daarnaast zorgt een te lage vraagprijs voor argwaan bij de mogelijke kopers. Kijkt u daarom eerst naar soortgelijke huizen die in de regio verkocht zijn. Kijkt u vooral ook naar hoe lang het geduurd heeft voor het huis verkocht is. Op die manier hebt u een goed beeld van de vraagprijs en het minimale verkoopbedrag dat u zou accepteren wanneer er geboden wordt. De juiste makelaar kan u hierbij helpen door verkoopstatistieken aan te dragen.

Een neutrale inrichting

Een neutrale inrichting is wenselijk omdat hiermee meer mensen aangesproken worden dan met een specifieke inrichting in een bijvoorbeeld Oosterse stijl. Kiest u vooral voor neutrale en lichte kleuren. Dit zorgt ervoor dat uw huis er ruimer uitziet, en trekt meer mensen aan. Bij neutrale kleuren kunnen potentiële kopers makkelijker de mogelijkheden aan rond het doen van aanpassingen en renovaties.

De flexibele makelaar

Een flexibele makelaar bespoedigt in alle gevallen de verkoop van uw huis. Het is makkelijker om in contact te komen met uw makelaar om te overleggen of vragen te stellen. Daarnaast is deze in staat om sneller afspraken te maken met potentiële kopers over bezichtigingen. Deze kopers kunnen uw makelaar ook altijd bereiken om een bod uit te brengen. In dat opzicht is een makelaar met een kantoor aantrekkelijker, omdat er nagenoeg altijd mensen zijn om een bod aan te nemen.

Geïnteresseerden nabellen

Hebt u een bezichtiging geregeld en laten een aantal mensen niets van zich horen? Vraagt u dan de makelaar om deze mensen na te bellen. Het is mogelijk dat deze mensen nog vragen hebben en daarom de boot nog even afhouden. Kunt u hier direct antwoord op geven, dan is de kans op een snelle verkoop groter.

Sociale media

Uw huis plaatsen op Facebook, Twitter of andere sociale media. Het lijkt niet voor iedereen even aantrekkelijk, maar het enorme bereik van de sociale media maakt snellere verkoop mogelijk. Vraag uw vrienden om het bericht te delen. Zo komt uw advertentie bij het grote publiek, en daar kan zomaar de koper aanwezig zijn die u zoekt. Een groot voordeel van deze aanpak is dat u er niets voor betaalt, tenzij u besluit het bericht te promoten zodat u heel Nederland kunt bereiken.

Nóg sneller uw huis verkopen

Wanneer u veel haast hebt, kunt u ervoor kiezen om uw huis te verkopen aan de makelaar zelf of een vastgoedopkoper. Het voordeel is dat een snellere verkoop nauwelijks mogelijk is. Het nadeel is echter dat u een bedrag van 15% tot 20% onder de marktwaarde van uw huis krijgt. Uw huis is dan wel binnen een week verkocht en u hebt hier doorgaans nauwelijks werk aan.

Wilt u het eerst proberen met een makelaar? Kiest u dan een makelaar die flexibel is en die bewezen succesvol is in de omgeving waar uw huis verkocht moet worden. Op de vergelijkingspagina van KostenHuisVerkopen.nl vindt u alle informatie die u nodig hebt. Wij helpen u om de makelaar te vinden die bij u past, zodat uw huis snel verkocht kan worden.