Wat doet een verkoopmakelaar?

Wanneer u besluit uw huis te verkopen, zijn er veel stappen die doorlopen moeten worden. Het verkooptraject bestaat immers uit veel onderdelen. Een makelaar kan u hierbij helpen. Kiest u voor een echte verkoopmakelaar, dan kiest u een partij die ervaren is met het verkopen van vastgoed. Dat is praktisch, maar de vraag wat een verkoopmakelaar doet, heeft evenveel antwoorden als dat er makelaars zijn.

De verkoopmakelaar heeft namelijk geen vaste functieomschrijving én geen vaste tarieven. Alle makelaars in Nederland zijn vrij om een eigen pakket aan diensten samen te stellen en daar een prijs voor te bepalen. Daarom is het vergelijken van makelaars belangrijk. Dan weet u niet alleen wat u betaalt, u weet ook welke diensten geleverd worden.

De grootste scheiding op de markt

Er zijn duizenden makelaars actief in Nederland. Deze zijn grofweg in te delen in twee categorieën. De eerste categorie bestaat uit de traditionele verkoopmakelaars. Dit zijn de makelaars die een volledig pakket aan diensten aanbieden en die u al het werk uit handen nemen. Het zijn tevens de makelaars die in het hogere prijssegment liggen, zeker wanneer de tweede categorie hier naast gezet wordt.

De tweede categorie bestaat uit de internetmakelaars. Deze makelaars hebben tarieven die doorgaans veel lager liggen dan de prijzen van de traditionele makelaars. De diensten die zij aanbieden zijn echter ook een uitgeklede variant van wat een verkoopmakelaar voorheen deed. Deze internetmakelaars kunnen lagere tarieven rekenen omdat zij u meer vragen zelf te doen. Zij vragen u bijvoorbeeld om foto’s aan te leveren voor de advertentie, of laten de rondleidingen door het huis over aan u tijdens de bezichtigingen.

Om toch een duidelijk beeld te schetsen van de diensten die een verkoopmakelaar aanbiedt, heeft KostenHuisVerkopen.nl hieronder een aantal elementen geplaatst die u bij veel makelaars vindt. Wilt u zeker weten dat u een makelaar kunt vinden aan de hand van de diensten die aangeboden worden, kijkt u dan op onze vergelijkingspagina.

Vaststellen van de vraagprijs

Een van de eerste stappen in het verkooptraject is het vaststellen van de vraagprijs. De verkoopmakelaar doet vooronderzoek, bekijkt de gegevens in het Kadaster en houdt rekening met het bestemmingsplan. Dat betekent concreet dat de vraagprijs niet alleen vastgesteld wordt aan de hand van de waarde van uw huis. Er wordt ook gekeken naar de lokale huizenmarkt en de toekomstige ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de toekomstige waarde van uw huis.

Dit is niet alles. De verkoopmakelaar overlegt met u voordat er een vraagprijs vastgesteld wordt. Daarbij zijn uw wensen het belangrijkst. Hebt u tijd en is er geen haast bij de verkoop van uw huis? Dan kan de vraagprijs wat hoger gelegd worden. Hebt u veel haast, dan is het aantrekkelijker om de vraagprijs wat lager vast te zetten zodat er meer mensen interesse zullen hebben. De vraagprijs is geen vast gegeven. Wanneer er na een half jaar nog geen interesse is, kunt u de vraagprijs gewoon aanpassen.

Huis klaarmaken voor de verkoop

Wanneer er een vraagprijs bekend is en de overeenkomst met de makelaar is getekend, begint het echte werk. Uw huis wordt klaargemaakt voor de verkoop. Dit betekent dat er opgeruimd wordt, het interieur wordt mogelijk aangepast en de laatste afwerkingen moeten gedaan worden voor de foto’s gemaakt kunnen worden. Hierin lopen de geleverde diensten per makelaar sterk uiteen. Een makelaar die op modulaire basis werkt, heeft dit meestal niet in het basispakket opgenomen. Bij een internetmakelaar ontbreken deze diensten in nagenoeg alle gevallen. Bij de traditionele makelaars zitten deze diensten wel in het pakket, of kunnen deze toegevoegd worden aan de overeenkomst.

Uw huis op de markt plaatsen

Wanneer dit alles gebeurd is, wordt uw huis op de markt geplaatst door de verkoopmakelaar. Dit kan een plaatsing op Funda zijn, op de sociale media, op andere websites of in dagbladen en kranten. De verkoopkanalen die gebruikt worden, zijn afhankelijk van de diensten van de makelaar én uw overeenkomst met uw verkoopmakelaar. Hoe meer verkoopkanalen gebruikt worden, hoe groter de kans is op een snelle verkoop. Maar de advertentieruimte wordt duur betaald tegenwoordig.

Bezichtigingen en rondleidingen

Wanneer er mensen zijn die interesse hebben, wordt er een datum geprikt voor het bezichtigen van het huis. De makelaar is aanwezig om een rondleiding te geven en vragen te beantwoorden. Deze dienst vanuit de makelaar is ook niet langer standaard. Er zijn makelaars die hun klanten vragen de rondleidingen en bezichtigingen te regelen. Dit is niet altijd in uw nadeel. U bent bekend met uw huis en u kunt sneller antwoord geven op de vragen. Dat kan interessant zijn voor de potentiële kopers.

Biedingen en het eindbod

De makelaar wacht vervolgens de biedingen af, of belt de mensen die langsgekomen zijn op een van de bezichtigingen. De makelaar neemt de biedingen aan en legt deze aan u voor. Accepteert u een bod, dan is dit het eindbod en maakt de verkoopmakelaar het verkoopcontract op. Wanneer dit getekend is, zit het werk van de verkoopmakelaar erop.

Wat moet uw verkoopmakelaar doen?

De duizenden makelaars in Nederland hebben verschillende diensten en prijzen. Bij het vergelijken op de vergelijkingspagina op onze website is het belangrijk om uw wensen centraal te zetten. Wilt u bijvoorbeeld:

  • de foto’s zelf maken op professionele manier;
  • mensen rondleiden in uw huis op elk moment van de dag;
  • biedingen zelf aannemen en overleggen met potentiële kopers;
  • een eindbod aannemen en een verkoopcontract opstellen?

Hoe beter uw beeld is van de onderdelen van het verkooptraject die u zelf wilt doen, hoe makkelijker het wordt om een verkoopmakelaar te kiezen die aansluit bij uw situatie. Via KostenHuisVerkopen.nl vindt u snel een makelaar die bij u past en die succesvol is in de omgeving waar uw woning verkocht moet worden.